5 Mayıs 2015 Salı

Masal'ın Kitaplığı

   Masal'ın kitaplığında ilk kitaplarından başlayarak bütün kitaplarını paylaşıyorum. Bunlar bize basit kalır diyenler altlara doğru ilerlesin :)
Masal 9 Aylıkken Adım Adıma üye olmuştum ve ordan gelen  kalın sayfalı kitaplarını çok kullandık.
Vücudum kitabı Adım Adımdan gelen kalın sayfalı 2 yaş altı kitaplardan ve vücudumuzdaki organları anlatan güzell bir kitap. Çok meşgulümde ise yapılan işleri aldım verdim su koydum vs. gibi durumları resimlemiş Masalın çok ilgisini çekmişlerdi.

Annemi ve babamı neden çok seviyorum kitaplarında hem her sayfada farklı anne baba yavru hayvanlar var hem de sevme nedenleri var.

Kitapların iç sayfaları daha once koyduğum adım adımdan gelen kitaplarımız sayfasında var.
1 yaş öncesi için herkeste bulunması gereken kitaplardan.
yemek yemeyi sevmeyen bir çocuğun oyunlarla yemek yemeyi eğlenceli hale geitirnce nasıl yemek yediğini anlatan bir kitap.
Sesli kitaplar hem tuvalet eğitimi banyo korkusu giyinme vb. konularda güzel hikayeler içeriyor hem de müziklerle çocukların daha çok ilgisini çekiyor. Masal oturmaya başladığından beri bu kitapları hep kullandı. Müzik sevdiği için sanırım şarkılarını ezberleyene kadar bırakmayacak :)
İki yaş yaklaşırken benim en sevdiğim kitaplar bunlar. Güle Güle Kakalarda Arda'nın tuvaletine alışma süreci üzerinden tuvalet eğitimine değiniyor. Ben nereden geldim bebeklerin nasıl olduğunu anlatan bir kitap. Özellikle çocukların çok soru sorduğu dönemler için güzel bir kitap. Haydi uykuya kitabındada neden uyumamız gerektiğini anlatan bir kitap. Ayrıca her kitabın sonunda o konuyla ilgili altı yedi sayfa ebeveynlerin nasıl davranması gerektiğini anlatan kısımlar var. kesinlikle tavsiye ederim. Masal evde Arda Arda diye geziyor :)
Bu üç kitabı da çok sevdik. Her hikayenin içinde kötü sanılan durumlardan sonra güzel şeylerin olabileceğini anlatıyor. Hayvanları tanımalarına ve dil gelişimine yardımcı olan eğlenceli kitaplardan.
Lulu serisini 1 buçuk yaşından sonra çok yardımcı oldu bize:)
dokun hissetler bağlama ilikleme vs. gibi etkinlikler
Cırt cırtlı bezin olduğu tuvalet eğitimi kitabı ve yemek kitabıda Lulu setinden. hepsinde sayfalarda açılan küçük bölümler var ve sıkılmadan her defasında aynı mutluluğu yaşatıyor çocuğa :)

Abartılı bir doğumgünü kitabında çocuk büyük doğumgünü istiyor fakat sonra doğumgününde o kadar yoruluyor ki herşey onun istediği gibi olmuyor ve böyle bir doğumgünü istediğine pişman oluyor.
Büyük olduğu için istediği herşeyi elde ediceğini sanan dinazor çok çok büyük dinazorla karşılaşınca paylaşmanın önemini anlıyor.
Ay Ay ın en büyük hayali resimli bir hikaye kitabında yer almak. Şımarık tavşanlara ragmen bu hayali gerçek oluyor.
Okuldaki en yardımsever, iyi niyetli ve yaratıcı olmayı başarıyor. çok güzel bir kitap.
Ah Tonton Tonton ayının ilk kitabı. Okula yeni başlayan Tonton'un maceralarını anlatıyor.
 Bayan Gıdak, sınıfa yeni bir hayvanın geleceğini söylediğinde herkes çok heyacanlanır. 
Ama Tonton, sınıfa büyük tüyü korkunç ayı adımlarını attıgında herkes çığlık atar! 
Tabii, Tonton'un niyeti korkunç olmak değildir. Sadece arkadaş edinmek istemektedir ve Tonton'a yardım edecek bir olay olur.

 
Tonton ayı bayan gıdak'ın yılsonu için düzenlediği gösteri için hazırlıklara yardım ediyor. fakat gösteriyi izlemeye geleceklerin başına yolda birşey geliyor ve tonton onları krtarıyor, dolayısıyla oyunu da kurtarıyor.:) Resimli ve 2yaş üstü güzel kitaplardan biri. (videoda masal 24 aylık)
Merak, havuç, aşçılık ve farklı olmaya cesaret edebilen bir tavuk hakkında heyecan verici bir masal.
Tübitak yayınlarının Renkler ve Şekiller kitapları renkleri ve şekilleri öğretmen için hikayeler  şeklinde hazırlanmış. 3 yaş üstü olsa da 2 yaş üstü çok rahat kullanılabilecek kitaplar.
Dış görünüşleriyle yargılanan hayvanların iyi özelliklerini öne çıkarmayı başaran küçük boy kitaplarımız. 3 yaş altı için uygun. çok resimli az yazılı olduğu için 3 yaş üstü sıkılabilir.
Gergedanlar krep yemez iki ay falan (18 aylıkken) Masalın sürekli elindeydi. Her akşam yatmadan once okuduk. günde beş kere falan gergedan diye geliyordu. Kızımın ilk söyleyebildiği hayvan gergedan oldu :) Çok güzel bir kitap. Masal buna bayılınca Köpekler Bale Yapmaz'ıda aldım hemen.
Benim köpeğim farklıdır. Diğer köpeklere benzemez. Terlikleri ısırmaz. Müziği dans etmeyi ve ay ışığını sever. Benim köpeğim kendini balerin zanneder! çok güzel bir kitap. Kesinlikle 2-3 yaş için tavsiye olunur. 
Hiç Uykum Gelmedi Ali kitabını Masal akşam uyumak istememeye başladığı dönemde almıştım. Aslında Tali serisindeki Tali erken yatıyor bu konuda Masalı daha çok etkiledi ama bu kitabı da çok severek okuyoruz. Aliler yedi kardeşmiş diğer kardeşlerinin kitaplarını da alınacaklar listesine ekledik.
Matematiği Seven Küçük Ahtapot benim dayanamayıp erken aldığım kitaplardan biri ve Masal'ın ancak 29.ayında eline almasına izin verdim. Sayıları bilse de toplama ve çıkarma etkinlikleri de olan bir kitap olduğu için Masal'ın yaşına uyarlayıp okumaya başladım. Kitap 4 yaş üstü için gerçekten matematiği sevdiren bir kitap olmuş. Sonunda çok güzel etkinlikler var.  

yatak başına onun ulaşabileceği kitaplığı 1 yaşından sonra yapmıştık
Bu da 2 yaşında yaptığımız kitaplık
ve 2 yaşında artık bizim okumalarımızdan aklında kalanlarla kendisi okumaya başladı
tali davranış eğitimi seti. 10 kitap ve kitapları anlatan cd si ile beraber çok güzel bir set. güne göre içinden seçip okuyoruz :) kesinlikle tavsiye ederim.


Aç tırtıl'da öykü, ayışığıyla aydınlanmış bir yaprağın üzerindeki küçük bir yumurtayla başlıyor. Güneşin doğmasıyla birlikte, yumurtadan ufacık tefecik bir tırtıl çıkıyor. Tırtıl aç olduğu için hemen yiyecek bir şeyler aramaya başlıyor. Pazartesi günü bir elma yiyiyor; ama karnı doymuyor.Bunu Salı günü yediği iki kocaman armut, çarşamba günü yediği üç erik ve perşembe yediği dört çilek izliyor. Ama tırtıl yine doymuyor. Cuma gününü beş portakalla geçiriyor. Bakıyor ki olacak gibi değil; cumartesi günü midesinin kapılarını ardına kadar açıyor ve neler yemiyor ki: Çikolatalı pasta, dondurma, salatalık, kaşar peyniri, salam, lolipop, meyveli kek, sosis, üzümlü kek ve karpuz! Ona boşuna mı aç tırtıl denmiş?
O kadar çok şeyi yiyince karnı ağrıyan tırtıl, pazar günü yemyeşil, taze bir yaprak yer. Artık karnı doymuştur. Hem zaten kocaman, şişko bir tırtıla dönüşmüştür. Kendine bir koza örer ve bir süre içinde yaşar. Kozadan çıktığında artık kocaman, şişko bir tırtıl değil, çok güzel bir kelebektir.
Çocukların favorisi olmuş ve üzerine çok fazla etkinlik yapılabilen süper bir kitap.
(Videoda Masal 27 aylık)

Sımsıcacık bir öyküsü olan ,çizimleri harika bir kitap. Damda üç kedi: Piti, Pati ve Pus, sırtüstü uzanmış gökyüzünü seyrediyorlar…
Peki ne bekliyorlar? Belki de bir dilekleri var yıldızlardan… 
Zeynep bahçede kardan adam yapıp kızak kaymak istiyordu. Ama dışarı çıkabilmek için kırmızı çizmelerini bulması gerekiyordu. Zeynep kırmızı çizmelerini ararken, kedisi Nisan da ona yardım etti. İki arkadaş evin her yerine baktılar, ama aradıkça kafaları daha çok karıştı. Acaba çizmeler nerede olabilir? Zeynep çizmelerini bulmayı başarıp kardan adam yapabilecek mi?

Filippo oynamak için kendisine arkadaş ararken bir çok hayvanla karşılaşıp farklı maceralar yaşar. Sonunda kendisine bir oyun arkadaşı bulabiliyor...  
Keçi, pazara gitmeyi teklif ettiğinde, Eşek işlerin karışacağını anlar. Ne alacağını bilsin diye Keçiye bir liste yazar. Fakat pazar çok göz kamaştırıcıdır ve Keçi de birçok sevimli şey görür. Keçinin sepetine atıp eve getirdiği onca sürprizi gören Eşek ne yapacak? Kim bilir?
Keçi, bir sabah içinde kırları keşfetme arzusuyla uyanır. Çadırını ve en sevdiği oyuncağını da yanına almıştır. Fakat, nereye gideceğine bir türlü karar veremez. Sabırlı arkadaşı Eşek'in öğütlerini dinleyen Keçi, tatil yapmak için en iyi yerin çok da uzakta olmadığını görür. Böylece Eşek de onunla gelebilecektir.Mükemmel!
Bir gece, Keçi alt kattan gelen bir gürültüyle uyanır. Eve hırsız girdiğinden emindir. Eşek'in odasına gittiğinde, yatağını boş bulur ve arkadaşının çalınmış olduğunu düşünür. 
Keçi'nin, cesur olması ve mutfaktaki gürültüyü kimin yaptığını bulması gerekir. Heyacan dolu bir gece!
Bir yelkenimiz olsaydı, bir yarış teknemiz olsaydı... Okyanuslarda yelken açardık, sıcak ülkelere giderdik.
Haydi siz de gelin. Bir define adasına yolculuğa çıkalım. Trenle sisli ormanlardan geçelim. Uzayda bir Marslıyla tanışalım. Bu sevimli kitap, sözcüklerle ve resimlerle sizi nereye isterseniz oraya götürebilir .
mızmız mırnav'ın okulda ilk günü Masal'ın kreşe başladığı günlerde mızırdanmaları sonrası aldığım bir kitaptı. Severek okuyoruz. Okula gitmenin aslında eğlenceli olduğunu gösteriyor. 
Videoda Masal 28 aylık

1 yorum:

  1. Merhaba, Masalın kitaplarını çok beğendim. Bir iki tanesi bizde var ama birçoğu bizde olmayanlardan. Özellikle tali davranış setini merak ettim. Bu ürünü inceleyip almayı düşünüyorum. Bunlarda bizim kitaplarımızdan bazıları
    http://ustunzekalicocuklarvar.blogspot.com.tr/2016/05/0-2-yas-cocuk-kitaplar.html?m=0
    Yeni kitaplarınızdan da tavsiyeleri bekliyoruz. Sevgiler....

    YanıtlaSil